Účetnictví státu

VLASTNÍ ZDROJE V ÚČETNICTVÍ VÚJ (ÚSC, OSS, PO)


Lektor:
Ing. Michal Svoboda, Ph.D. - MF ČR, VŠE Praha

URČENO

Seminář je určen pracovníkům organizačních složek státu a jimi zřizovaných příspěvkových organizací, státních fondů, územních samosprávných celků a jimi zřizovaných příspěvkových organizací a dobrovolných svazků obcí, zejm. účetním, vedoucím ekonomických odborů, pracovníkům rozpočtových a majetkových odborů, interním auditorům a dalším, kteří jsou odpovědní za přípravu a správu ekonomických dat, financování a finanční řízení obecně.

CÍL

Cílem semináře je seznámit posluchače s jednotlivými ustanoveními účetní legislativy pro vybrané účetní jednotky (VÚJ) v oblasti vlastních zdrojů. Seminář je koncipován pro středně pokročilé a středně zkušené posluchače, kteří se nejen chtějí ujistit ve svých znalostech v dané oblasti, ale také si chtějí doplnit znalosti o složitější a méně časté případy, které v souvislosti s vlastními zdroji mohou nastat a diskutovat o jednotlivých účetních úskalích těchto transakcí, včetně případných přípustných alternativ. Budou také zahrnuty případné novinky v účetní legislativě VÚJ pro rok 2017. 

OBSAH

  • Zopakování některých obecných účetních zásad a pravidel aplikovaných v ČÚS č. 709
  • Zákon o účetnictví a vyhláška č. 410/2009 Sb. - zopakování relevantních pravidel pro oblast vlastních zdrojů
  • ČÚS č. 709 - Vlastní zdroje
  • Účtování na účtech vlastních zdrojů (jmění účetní jednotky a účtování bezplatných převodů, zvláštní důraz na časové rozlišování přijatých investičních transferů, majetek určený k prodeji a reálná hodnota, opravy minulých období, především v souvislosti s majetkem) - vše včetně méně častých případů
  • Vnitřní předpisy v oblasti vlastních zdrojů a souvisejících oblastech

 

Pozn.: Posluchačům doporučujeme, aby si na seminář přinesli vlastní jednoduchou kalkulačku.

Účastníci semináře obdrží po jeho ukončení osvědčení o absolvování akce (akreditace MV ČR). V této souvislosti žádáme posluchače o uvedení následujících údajů v přihlášce: titul, jméno, příjmení, datum a místo narození, pracovní pozice.

Podle zákona o DPH je vložné pro posluchače z ÚSC osvobozeno od DPH.


Termín: 14.3.2017
Doba konání: 9 - 15 hod.


Na tuto akci není možné odeslat přihlášku. Kurz již proběhl.

SPOLUPRACUJEME

Nacházíte se ve složce: ICÚ > ICU Praha > VZDĚLÁVÁNÍ > Účetnictví státu

© 2024 INSTITUT CERTIFIKACE SVAZU ÚČETNÍCH, a.s. | Mapa stránek | Stránky používají redakční systém i-servis.cz