Odborné semináře a kurzy

3 x IFRS - VÝNOSY, LEASINGY, ODLOŽENÁ DAŇ


Lektor:
Ing. Martina Křivánková, FCCA - lektor a konzultant k problematice IFRS


Třídenní cyklus seminářů k problematice IFRS doporučujeme všem posluchačům, kteří se potřebují seznámit s vybranými standardy.


1. DEN - IFRS 15 Výnosy ze smluv se zákazníky

Standard, který je povinný pro účetní jednotky vykazující podle IFRS od řádných účetních období začínajících 1. ledna 2018 či později, zavedl do praxe povinné použití pěti-krokového modelu při vykazování výnosů a nahrazuje IAS 11 Smlouvy o zhotovení, IAS 18 Výnosy a s nimi související interpretace.

V průběhu semináře se pomocí ilustrativních příkladů seznámíte s výše uvedeným postupem, budete upozorněni na odlišnosti, které IFRS 15 obsahuje v porovnání s IAS 11 a IAS 18, a na praktických příkladech projdete aplikaci výše zmíněných pěti kroků pro vykazování výnosů podle IFRS.

2. DEN - IFRS 16 Leasingy

IFRS 16, který je nově povinný pro účetní jednotky vykazující podle IFRS od řádných účetních období začínajících 1. ledna 2019 či později, zavádí do praxe zásadní změny ve vykazování leasingů na straně nájemců a nahrazuje IAS 17 leasingy a s tímto standardem související interpretace.  

V průběhu semináře se pomocí ilustrativních příkladů seznámíte s novými revolučními pravidly pro vykazování leasingů na straně nájemců a připomenete si i vykazování leasingů na straně pronajímatelů v účetní závěrce sestavené podle IFRS.

3. DEN - Odložená daň podle IFRS

Problematika vykazování odložené daně je v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví předmětem IAS 12 Daně ze zisku, který v určitých oblastech obsahuje definice a postupy odlišné od těch, které jsou obsaženy v českých účetních principech.

V průběhu semináře se seznámíte s pravidly a postupy dle IAS 12 za pomoci ilustrativních příkladů.

Pozn.: Seminář je zaměřen pouze na téma odložené daně jako položky v účetní závěrce podle IFRS, žádným způsobem se nebude věnovat problematice splatné daně z příjmů ve smyslu zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů.  

 

Doporučujeme vzít si na seminář kalkulačku s funkcemi.

 

Započítání účasti na této akci do KPV: 12 hodin ve strukturované části.


Termín: 28.11. - 30.11.2018
Doba konání: 9-14 hod.


Na tuto akci není možné odeslat přihlášku. Kurz již proběhl.

SPOLUPRACUJEME

Nacházíte se ve složce: ICÚ > ICU Praha > VZDĚLÁVÁNÍ > Odborné semináře a kurzy

© 2024 INSTITUT CERTIFIKACE SVAZU ÚČETNÍCH, a.s. | Mapa stránek | Stránky používají redakční systém i-servis.cz